Logo

De verborgen parel van Drenthe

De natuurgebieden van boswachterij Gees en Landgoed De Klencke liggen vlakbij elkaar. Zo dicht bij elkaar dat ze bijna als 1 gebied in elkaar opgaan. In en rondom deze gebieden liggen behalve havezathe De Klencke ook een aantal prachtige esdorpen zoals Oosterhesselen, Gees, Meppen en Zweeloo. Het is een stille oase verwijderd van de meer toeristische Drentse gebieden, maar heeft minstens net zoveel te bieden.


Boswachterij Gees

De Geeserstroom is weer teruggebracht naar de staat van rond 1900

Geeserstroom

GeesDeklencke

Boswachterij Gees en Landgoed De Klencke liggen direct naast elkaar in Zuid-Oost Drenthe. Boswachterij Gees wordt gekenmerkt door bos, heide, de Geeserstroom en de omliggende esdorpen en hun cultuurlandschap. Landgoed De klencke kenmerkt zich door lanen met oude eiken en beuken, open veld met solitaire bomen, de Aalderstroom en natuurlijk Havezathe De Klencke.

Ze zijn dus totaal verschillend, maar liggen zo dicht bij elkaar dat je het door het oog van de bezoeker als 1 aantrekkelijk gebied kan zien.

Landgoed De klencke wordt beheerd door Natuurmonumenten en Boswachterij Gees door Staatsbosbeheer.

Bijvoorbeeld per fiets de 2 gebieden doorkruisen zorgt voor een afwisselende ervaring waarin water, bos, heide, open veld en Drents cultuurlandschap elkaar afwisselen. Er zijn ook veel verschillende wandelroutes in het gebied, beheerd door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Het planten- en dierenleven sluit uiteraard ook aan op de diversiteit van het gebied. Van waterplanten in de Geeserstroom tot heide op de Hooge stoep, van Das tot Ree en van Roodborsttapuit tot lepelaar, het planten- en dierenleven is zeer divers. Ga op Safari en ontdek de planten en dieren op een bijzondere manier.

Landgoed De klencke

De Klencke

De klencke was al in de 17e eeuw een erkende Havezate

Copyright geesdeklencke